İSKİD, Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı
- Güncel Haberler
- Mayıs 23, 2018
- 386
İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet: “İSKİD, Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı sonucunda güncel durumumuzu netleştirerek ileriye yönelik çözüm önerilerimizi üreteceğiz.”
10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen İSKİD, Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı, İlgili kamu kurumu yetkilileri, akademisyenler ve iklimlendirme sektörü firmalarının yetkililerini bir araya getirdi. Aldağ ve Friterm firmalarının sponsorluğunda yoğun katılımla gerçekleşen çalıştaydaki oturumlarda katılımcıların sunumları dinlendikten sonra öne çıkan temalar üzerinde tartışmalar gerçekleştirildi.
“Çalıştayın amacı Üniversite Sanayi İşbirliği çalışmalarının kurumsal temelde, yüksek faydalı ve sürdürülebilir kılınabilmesi …”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet, Üniversite Sanayi İşbirliğinin önemini vurguladığı konuşmasında; “Ülkemizde yıllardır Üniversite Sanayi İşbirliği konuşuluyor ancak uygulamalarda maalesef konuştuğumuz kadar başarılı olamıyoruz. Çalıştayımızın amacı Üniversite Sanayi İşbirliği çalışmalarının kurumsal temelde, yüksek fayda sağlayabilecek şekilde gerçekleştirilebilmesi ve sürdürülebilir kılınabilmesidir. Bu çalıştay sonucunda güncel durumumuzu netleştirerek ileriye yönelik çözüm önerilerimizi üreteceğiz” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet’ten sonra Üniversite Sanayi İşbirliği ve Burs Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Onbaşıoğlu, ARGE’nin önemi ve ülkemizde yapılan ARGE Faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çalıştaya katılarak destek veren TUBİTAK -TEYDEB -USETEG Grup Koordinatörü Önder Zor, TÜBİTAK – TEYDEP Destekleri kapsamında, ÜSİ çalışmaları desteklerini anlatırken, BSTB adına çalıştaya katılan Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Hakan Bal ise “Ülkemizde Kamu, Sanayi, Üniversite İşbirliği KÜSİ” konulu sunumunda KÜSİ’nin amaç ve hedefleri kapsamında faaliyetlerini anlattı.
Çalıştaya Uluslararası Katılım
Çalıştaya İngiltere, SUSSEX Universitesi ÜSİ çalışmalarını anlatmak üzere katılan Doç. Dr. Esra Sorgüven, SUSSEX Üniversitesi’nde Mühendislik Alanında yürütülen Sanayi projelerinden örnekler konulu sunumunda İngiltere’de ARGE Atmosferi, SUSSEX Üniversitesinin sanayi ile ilişkileri ve çalışmalarını örnekler ile açıkladı. Çalıştaya yine yurtdışı ÜSİ örnekleri kapsamında katılan Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. İzzet FURGAÇ sunumunda Alman ekolü ile eğitim veren Türk Alman Üniversitesi ve ÜSİ faaliyetlerini anlattı.
Sunulan bilgilerin ardından katılımcılar Üniversite -Sanayi işbirliği kapsamında araştırma çalışmaları yapılandırılması, Üniversite -Sanayi işbirliğini düzenleyen mevzuat, Örnek modellerin Türkiye’de uygulanabilirliği, Öğrencilerin, Üniversite harici eğitimi nasıl daha geliştirilebilir, Üniversite ve Sanayi arasındaki Araştırma Kültürü Ortaklaştırılması konularında çalıştay gerçekleştirdiler. Çalıştay sonuç raporu İSKİD Üniversite Sanayi İşbirliği ve Burs Komisyonu tarafından derlendikten sonra sektör, kamu ve üniversiteler ile paylaşılacak.