ICCI Powered by Power-Gen 2018 açıldı

ICCI Powered by Power-Gen 2018 açıldı

 

video
play-sharp-fill

Enerjide yeni işbirlikleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteğiyle düzenlenen, ulusal ve uluslararası şirketleri bir araya getiren; ICCI Powered by Power-Gen, görkemli bir törenle açıldı. Üretim, iletim ve dağıtım olmak üzere tüm enerji bileşenlerini bir araya getiren ICCI’da, enerji alanında attığı adımlarla küresel olarak dikkat çeken Türkiye’nin güçlü konumu vurgulandı. Fuarda, bu yıl bir ilke imza atıldı ve yabancı konsoloslukların katılımıyla Diplomatik Alan kuruldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz açılış konuşmasında Türkiye’nin jeotermal, güneş, rüzgar ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını sonuna kadar kullanmak zorunda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Coğrafi statümüz ve yenilenebilir potansiyelimizle Türkiye gelecekte enerjide çok önemli bir rol üstlenecektir. Bugün özellikle lisanssız enerji kurulumlarında 5 bin MW seviyelerini zorluyoruz. İnşallah bunu gelecek yıl aşıp, uzun vadede 6-7 bin MW’lere ulaşacağız. YEKA ihalelerini ve sanayi katkısını da hesaba katarsak ciddi avantajlar elde edebileceğiz. Biz sırtımızı rüzgara vereceğiz, yüzümüzü güneşe döneceğiz. Yenilenebilir enerji politikasını gerçekleştirdiğimizde enerji açığımızı kapatmada çok önemli adımlar atacağız. Bunları çok da uzun olmayan bir gelecekte göreceğiz. Elektrikte kurulu gücümüz son 15 yılda 36 bin MW’den 87 bn MW’lere ulaştı, 90 bin MW’lere doğru gidiyoruz. Bunun içinde yenilenebilir kaynakların payı yüzde 46. Bu kaynaklardan üretilen elektriğin toplam içindeki payı ise yüzde 30’u aştı. Yani aslında Türkiye 2023 yılı için yüzde 30 yenilenebilir kaynaklara dayanma hedefini şu an için yakalamış durumda. Dünya ve canlılık hassas bir denge üzerine kurulu. İnsan ise bu dengeye saygı göstermek, ihtiyaçlarını karşılarken bunu bozmamakla mükelleftir.”

Türkiye Global Enerji Sektörü İçin Cazibe Merkezi

Diplomatik alanın Türkiye’nin yabancı ülkelerle arasındaki enerji işbirliklerini güçlendireceğine dikkat çeken ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve ICCI Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor yaptıkları açıklamada, “Türkiye dünyanın en hızlı gelişen enerji piyasalarından biri. Son yıllarda sektörün önünün açılması ve gerekli koşulların oluşturulmasıyla, özel sektörün pazardaki payı hızla artmış ve hak ettiği noktaya ulaşmıştır. Türkiye çok yakın bir tarihte, ihtiyaç duyduğu enerjiyi milli kaynaklarıyla karşılayan bir ülke haline gelecektir. Türkiye enerji endüstrisi adına yaşanan bu umut verici gelişmeler, Türkiye’yi enerji alanında yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Türkiye’nin bu gücünü en iyi şekilde değerlendirmesi ve yatırımlara hız vermesi noktasında uluslararası fuarlar da büyük önem taşıyor. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve PennWell International’ın ortak girişimleri Sektörel Fuarcılık tarafından organize ettiğimiz ICCI Enerji Fuar ve Konferansı’nın Türkiye’de enerji endüstrisinin geniş çaplı bir şekilde ele alınabildiği en güçlü platform olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda konferans ve ikili iş görüşmelerinin bir arada yer aldığı, Türk enerji sektörünün bu önemli etkinliğini düzenlemekten de büyük mutluluk duyuyoruz” dediler.

“ICCI Enerji Ödülleri”

  1. Uluslararası “ICCI Powered by POWER-GEN” 2018 kapsamında düzenlenen, “ICCI Enerji Ödülleri” düzenlenen görkemli törenle bu yıl 7. kez sahipleri ile buluştu. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK yetkilileri ile çok sayıda akademisyen, özel sektör ve STK temsilcisini katılımıyla gerçekleştirilen törende, farklı kategorilerde yarışan 9 firma ana ekipman tedarikçileriyle birlikte ödül aldı.

Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde; “Rüzgar” alanında Bursa Karacabey’de hayata geçirdiği Harmanlık RES Karacabey projesi ile Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A. Ş. ödül alırken projenin “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü Vestas Enerji aldı.

“Hidroelektrik” alanında Rize Kalkandere’de hayata geçirdiği Yokuşlu Kalkandere HES projesi ile Sanko Enerji SAN. ve TİC. A.Ş., ödül alırken projenin “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü VOİT Enerji aldı.

“Jeotermal” alanında Manisa Alaşehir’de hayata geçirdiği Alaşehir JES projesi ile Türkerler Holding, “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü Ormat Teknoloji aldı.

“Biyokütle ve Atık” alanında Biokütle Gazlaştırma projesi ile Kastamonu Entegre Ağaç SAN A.Ş., “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü ise Gasification Consultancy firması aldı.

“Güneş” alanında Düzce fabrikasında hayata geçirdiği GES Çatı Uygulaması projesi ile Aluform Pekintaş ALÜ. SAN. ve TİC. A.Ş. ödüle layık görülürken “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü ise SCHMİD Pekintaş firması aldı.

Termik Enerji Santralleri kategorisinde; “Doğalgaz” alanında,Kırıkkale’de hayata geçirdiği İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi ile Gama Enerji A.Ş., “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü GE Enerji aldı.

“Kömür” alanında, Zonguldak’ta hayata geçirdiği ZETES 3 – Zonguldak Eren Enerji Termik Santrali projesi ile Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ödül alırken “Ana Ekipman Tedarikçisi” ödülünü ise Harbin Elektrik aldı.

Jüri özel ödüllerinin sahipleri ise VEDAŞ Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Soma Kömür Gazlaştırma Projesi (Trijen) ile oldu.

İlgili Haberler

KARYER, SIFA 2024 Fuarını Başarıyla Tamamladı: Sıradaki Hedef SIVECC 2024

KARYER, SIFA 2024 Fuarını Başarıyla Tamamladı: Sıradaki Hedef SIVECC 2024

KARYER, soğutma ve uygulamaları fuarı olan SIFA 2024’ü başarıyla tamamladı. Fransa’da düzenlenen bu prestijli etkinlik, KARYER’in…
KARYER, Chillventa 2024’te Sektörün Geleceğine Yön Veren Ürünlerini Sergiledi

KARYER, Chillventa 2024’te Sektörün Geleceğine Yön Veren Ürünlerini Sergiledi

1978 yılından beri seri ve özel üretim Isı Eşanjörleri, Evaporatörler ve Kondenserlerin önde gelen üreticilerinden olan…
KARYER, Chillventa 2024 için Geri Sayıma Başladı

KARYER, Chillventa 2024 için Geri Sayıma Başladı

Dünyanın önde gelen iklimlendirme, soğutma ve ısı pompası teknolojileri fuarı olan Chillventa, bu yıl 8-10 Ekim…