Masdaf, 10. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Dijitalleşme Zirvesi’ne Katıldı

Masdaf, 10. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Dijitalleşme Zirvesi’ne Katıldı

Masdaf İnsan Kaynakları Müdürü Sultan Eren, 10. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Dijitalleşme Zirvesi’ne konuk olarak katıldı.

Sultan Eren, zirvede yaptığı konuşmada, dijitalleşmenin insan kaynakları yönetimindeki önemini ve Masdaf insan kaynakları departmanında yürütülen dijitalleşme çalışmalarını paylaştı.

İnsan kaynakları alanında çalışan profesyonellere; bilgi ve becerilerini geliştirme, yeteneklerini keşfetme imkânı sunan ve EDUPLUS tarafından düzenlenen “10. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Dijitalleşme Zirvesi” 7-8-9-10 Mayıs tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlendi.

Masdaf İnsan Kaynakları Müdürü Sultan Eren’in de konukları arasında yer aldığı etkinlikte, insan kaynakları alanındaki; yeni trendler, teknikler ve uygulamalar konuşuldu.

Sultan Eren, zirvede yaptığı konuşmada,dijitalleşmenin insan kaynakları yönetimindeki önemini ve Masdaf insan kaynakları departmanında yürütülen dijitalleşme çalışmalarını paylaştı:

“Çalışmalarımızı, dijital dünyada ölçüp, analiz edip, takip edebiliyoruz”
“Masdaf olarak 47 yıldır tüm süreçlerimizi verimlilik esasıyla yönetiyoruz. Geliştirdiğimiz akışkan teknolojilerinde olduğu gibi iş yapış şekillerimizde de yüksek verimlilik hedefliyoruz. Bizlere işlerimizde kolaylık ve yüksek verim sunacak yenliklere açık bir şirketiz. Masdaf’ın İK süreçlerini dijital dünyaya taşıma kararımızda da bu misyonumuz etkili oldu. İş yapma biçimimizi değiştiren pandemi ise bu sürece ivme kazandırdı. Artık çalışmalarımızı, dijital dünyada ölçüp, analiz edip, takip edebiliyoruz.

İnsan kaynakları departmanlarının dijital çağa uyum sağlaması hem çalışan deneyimini iyileştiriyor hem de İK departmanının verimini yükseltiyor. Özellikle yetenek havuzlarını etkin bir şekilde yönetmek, adaylarla verimli bir şekilde iletişim kurmak ve aday deneyimini iyileştirmek noktasında ciddi avantajlar sağlıyor.

Geleneksel yöntemlerden dijital platformlara geçiş sürecinde; adaptasyon ve bu yeni teknolojilerin etkili bir şekilde kullanılması konularında zorluklar yaşadık, ancak bugün geldiğimiz nokta memnuniyet verici.

IK departmanımızın dijitalleşme sürecinde öncelikle; şirketimizin ihtiyaçlarına uygun dijitalleşme stratejisi ve teknolojileri belirledik. İK yazılımı alarak, süreçlerimizi dijitalleştirmeye başladık. Ancak, yazılımı şirketimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde entegre etmek için öncelikli ihtiyaçlarımızı belirledik ve veri doğruluğunu sağlamak için gereken önlemleri aldık. Bu, veri doğruluğunun sağlanması yazılımın etkin bir şekilde kullanılabilmesi açısından son derece önemliydi.

Yazılım seçerken ve entegrasyon sürecinde ise kullanıcıların kolayca adapte olabilecekleri ve kullanabilecekleri bir arayüz olmasına dikkat ettik. Ayrıca, süreçlerimizi dijital ortama aktarırken kullanıcı geri bildirimlerini sürekli olarak değerlendirerek iyileştirmeler yaptık.

“Dijitalleşme, hızımızı artırdı”
İşe alım süreçlerimizde yapay zekâ ve otomasyonu kullanarak verimliliği artırmayı hedefledik. CV tarama süreçlerinde yapay zekâ destekli sistemler kullanıp, adayları daha hızlı ve etkin bir şekilde değerlendirmeye aldık. Veri analitiği ve yapay zekâ, adayları daha etkili bir şekilde değerlendirmemize ve işe alım süreçlerini optimize etmemize yardımcı oldu. Özgeçmiş taraması, mülakat süreçleri, tercih ve yetenek eşleştirilmesi, performans tahminleri ile geçiş performans verilerini dikkate alarak adayların potansiyelini tahmin etmeye başladık. Bu süreç yani dijitalleşme, hızımızı artırdı, daha iyi yeteneklere ulaşmamızı sağladı.

Adayların işe alım sürecindeki deneyimlerini iyileştirmek için de dijital araçlar ve iletişim kanalları kullandık. Çevrimiçi başvuru formları, e-posta, telefon görüşmeleri ile adaylara şeffaf ve düzenli geri bildirim sağlayarak, aday deneyimini iyileştirmeyi ve yüksek memnuniyet sağlamayı başardık. Adaylar ile başvurularının alındığı bilgisini ve değerlendirme sürecinin aşamalarını da paylaşıyoruz.

İşe alım ekiplerimizi ve diğer çalışanlarımızı, teknolojik gelişmelere ve dijital araçlara adapte etmek için; işe alım yönetim sistemleri, İK veri analitiği ve veri analizi araçları, sanal mülakat platformları gibi eğitimler ve gelişim programları düzenliyoruz.” dedi.

İlgili Haberler

Masdaf’ın İhracattaki Başarısına Makine İhracatçıları Birliği’nden Ödül 

Masdaf’ın İhracattaki Başarısına Makine İhracatçıları Birliği’nden Ödül 

Akışkan teknolojileri sektörünün öncü markası Masdaf’ın ihracattaki başarısı, Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından başarı belgesi ile…
Binalarda Tasarruf, Tesisatın Kalbi Olan Pompalardan Başlıyor

Binalarda Tasarruf, Tesisatın Kalbi Olan Pompalardan Başlıyor

Binalar, dünyada tüketilen enerjiden yüzde 35 pay alıyor. Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 30’u verimsiz sirkülasyon pompaları…
Masdaf, Düzce Fabrikasındaki Elektrik İhtiyacının Yüzde 60’ını GES’ten Karşılayacak

Masdaf, Düzce Fabrikasındaki Elektrik İhtiyacının Yüzde 60’ını GES’ten Karşılayacak

Akışkan teknolojileri sektörünün lider markası Masdaf, düşükkarbonlu üretime geçiş sürecini destekleyecek adımlar atmaya devam ediyor. Şirket,…