SOSİAD faaliyetlerini anlattı

SOSİAD faaliyetlerini anlattı

video
play-sharp-fill
SOSİAD (Soğutma Sanayii İş Adamları Derneği) 2018 yılı faaliyetleri ve 2019 yılında yapacağı çalışmaları düzenlediği basın toplantısında anlattı. SOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakuş ve SOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Can’ın katıldığı sektörel basından temsilcilerin katıldığı toplantıda sorulara da cevap verdiler.

F-GAZ SEMİNERLERİ DEVAM EDECEK

SOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakuş, Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında iklimlendirme sektörünü bilgilendirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde “Avrupa ve Türkiye’de Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik Uygulamaları’’ konulu seminer düzenlediklerini söyledi. SOSİAD üyesi firmaların sponsorluğunda T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ozon Tabakasının Korunması Şubesi’nin de destek verdiği seminerlerin büyük ilgi gördüğünü, 2019 yılında Ankara, İzmir ve ISK-SODEX Fuarı’nda tekrar etmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

SEKTÖRE EĞİTİM DESTEĞİ

SOSİAD’ın sosyal ortak olarak yer aldığı Real Alternatives 4 LIFE projesi kapsamında Tutuşucu Akışkanlar ve Karbondioksit konularında; SOSİAD üyesi Barış Uçaner, Armen Hüsüman, Kıvanç Aslantaş, Hüseyin Bahadır Yıldırım ve Ali Ekber Erdal’ın eğiticiler olarak eğitimlerini tamamladıkları bilgisini veren Karakuş, söz konusu eğitimcilerin sektöre eğitimler vereceğini söyledi. Eğitimcilerin Eğitimi kapsamında 12-13 Mart 2019 tarihinde Friterm Akademi’de AREA Yönetim Başkanı Marco Buoni ve İngiltere IOR derneğinden Raluca Sisiu, SOSİAD adına eğitime katılan eğiticilerin eşlik edeceği karbondioksit konusunda 15 kişilik eğitim düzenleneceğini belirten Karakuş, bu başlangıç eğitiminin ardından sektörde oluşacak ihtiyaçlara bağlı olarak eğitimlerin süreklileştirilmesi sağlanabileceğini söyledi.

Real Alternatives web sitesinin ve AREA F-Gas uygulamasının SOSİAD tarafından Türkçe’ye çevrilerek sektöre kazandırıldığını, “İşinizi Geliştirin: Yanıcı Akışkanlara Hazırlıklı Olun’’ adlı yeni yayının çalışması son aşamaya ulaştığını, 2019 yılı içerisinde sektöre kazandırılması hedeflendiğini söyledi.

İlgili Haberler

SOSİAD’ın Yeni Dönem Başkanı Türkay Yıldırım, Göreve Hazır!

SOSİAD’ın Yeni Dönem Başkanı Türkay Yıldırım, Göreve Hazır!

SOSİAD’ın 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 17 Ocak 2024 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. Toplantı,…
SOSİAD: ‘’Meslek Lisesi Memleket Meselesi’’

SOSİAD: ‘’Meslek Lisesi Memleket Meselesi’’

SOSİAD-Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği, ISK-SODEX Fuarı esnasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokolü kapsamında…
SOSİAD Geleneksel Soğutmacılar Yemeği’nin Altıncısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

SOSİAD Geleneksel Soğutmacılar Yemeği’nin Altıncısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

SOSİAD-Soğutma Sanayi İş İnsanları Derneği Geleneksel Soğutmacılar Yemeği’nin 6.’sı, ISK-SODEX İstanbul Fuarı kapsamında 27 Ekim tarihinde…