Boreas ve Samsung’tan, ‘İklimlendirme Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor’ paneli

Boreas ve Samsung’tan, ‘İklimlendirme Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor’ paneli

video
play-sharp-fill
Boreas ve Samsung firmaları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘İklimlendirme Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor’ adlı bir panel düzenledi. Panelde Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimalarından Sorumlu Kıdemli Müdür Okan Tutcu, Açık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Açık, FNP Mühendislik’ten Filiz Pehlivan, Polimeks İnşaat’tan Elif Çalımlı, Çevre Yapı İnşaat’tan Esra Kendüzler, Metta Proje’den Özlem Açıkgöz, AE Arma Elektropanç’dan Ayten Demirtaş ve Essa Mekanik’den Esma Sarıaslan Divrikli konuşmacı olarak yer aldı.

İklimlendirme Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor Panelinde Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimalarından Sorumlu Kıdemli Müdür Okan Tutcu, Açık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Açık, iklimlendirme sektörü duayenlerinden Tanrıöver Mühendislik Kurucusu Cevat Tanrıöver ve Boreas A.Ş. Pazarlama Müdürü Ezgi Temoçin İklimlendirme Tv’ye açıklamalarda bulundu.

Tanrıöver Mühendislik Kurucusu Cevat Tanrıöver iklimlendirme sektöründeki kadınların sayılarının azlığına dikkat çekerken, Açık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Açık, yüksek kalite hedefindeki Boreas’ın başarısında kadınların büyük payının olduğunu vurguladı. Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimalarından Sorumlu Kıdemli Müdür Okan Tutcu, sektörde kadın çalışan sayısınısına vesile olmak amacıyla farkındalık yaratmak amacıyla Boreas firması ile birlikte Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor Panelini düzenlediklerini söylerken, Boreas A.Ş. Pazarlama Müdürü Ezgi Temoçin,  12 yıldır iklimlendirme sektöründe farklı şirketlerde çalıştığını, erkek egemen bir sektörde çalışan bir kadın olarak kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla panel fikrini geliştiğini söyledi.

İklimlendirme Sektörünün Mühendis Kadınları Konuşuyor Panelinden Notlar:

Moderatörlüğünü Boreas A.Ş. Pazarlama Müdürü Ezgi Temoçin ile Samsung Electronics Türkiye Sistem Klimalarından Sorumlu Kıdemli Müdür Okan Tutcu’nun yaptığı panelde 300’den fazla katılımcı yer aldı. Kadınlar Günü’nün çıkış noktası olan 1857 direnişinden bahsederek bu günün bir süreç olduğuna vurgu yapan Ezgi Temoçin, Türkiye İklimlendirme Sektöründe başarılarıyla adını tarihe yazdıran ilk kadın mühendisleri de hatırlattı. Konuşmasına Atatürk’ün “Büyük adamlar, büyük kadınların eseridir sözünü hatırlatarak başlayan Okan Tutcu, Boreas firması ile sektörde kadın mühendis sayısını artırmaya yönelik farkındalık yaratmak istediklerine dikkati çekti.

Okan Tutcu, “Boreas ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin bir kıvılcım olmasını arzu ediyoruz. İnanıyoruz ki, bundan sonra sektörümüze kadınların ilgisi daha fazla olacak. Biz sadece kadın katılımcılar olsun istemedik. Kadın ve erkeklerin yer almasını istedik. Bizim sektörümüzde kadının değerine dikkat çekmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Yüksel Açık, Açık Grubu Şirketlerinin faaliyet alanlarını özetledikten sonra, şirketlerinde yönetim kadrosunda yer alan kadın çalışanlara teşekkürlerini iletti ve kadınların özellikle detaylara daha iyi odaklanmaları ve titizlikleri ile yönetici kadrosunda çok daha başarılı olduklarına dikkat çekti. Yüksel Açık, Açık şirketler grubunun kadın iş gücüne ve kadın yöneticilere verdiği önemi; “Beş farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlerimizin üçünde kadın yöneticilerimiz bulunuyor. Şirketlerimizdeki kadın yönetici oranı; %14 olan Türkiye ortalamasına karşı %33’ün üzerinde” sözleriyle vurguladı.

Yüksel Açık; “bu vesile ile Boreas A.Ş Genel Müdür Yardımcımız Müge Lülecioğlu’na özverili çalışmaları için teşekkür etmek isterim. Vietnam’da fiberoptik bağlantı ekipmanları üreten fabrikamızda 332 kişi çalışıyor. Çalışanların 219’u yani % 66’sı kadın” dedi.

İlgili Haberler

Türkiye’nin Global Yolcuğuna Samsung’dan Tam Destek

Türkiye’nin Global Yolcuğuna Samsung’dan Tam Destek

Türkiye Mekanik Tesisat sektörünün global pazarlara açılma yolunda atması gereken adımlar Four Effects Mühendislik Toplantısı’nda masaya…
İç Ortam Havalandırmasında Tam Hijyen İçin  Çözüm Boreas’tan

İç Ortam Havalandırmasında Tam Hijyen İçin Çözüm Boreas’tan

Boreas, ile ortam havasının hijyenik olmak zorunda olduğu hastaneler, laboratuvarlar, temiz oda uygulamaları, ilaç ve gıda…
Türk Tüketicisinin Klima Kullanım Alışkanları

Türk Tüketicisinin Klima Kullanım Alışkanları

  Samsung Electronics Türkiye’nin, yaz aylarının başlamasıyla hareketlenen klima pazarında tüketicilerin klima kullanım alışkanlarını ve klima…